Portāls Kreisie.LV
Publicēts 8. jūnijā, 2010.
Nesen darbu uzsācis sociāldemokrātiski orientēts ziņu portāls www.kreisie.lv - tā mērķis ir apkopot vienuviet Latvijas sociāldemokrātu viedokļus un ziņas, kā arī pastāstīt par nozīmīgākajām sociāldemokrātu aktualitātēm ārzemēs. Galvenā portāla "odziņa" - tajā netiek publicētas partiju PR biroju relīzes un rūpīgi gatavotie organizāciju reklāmas teksti; uzsvars ir uz pārstāvju personīgajiem viedokļiem, intervijām, idejām u.c.

Vietnes idejas autors ir diezgan plaši pazīstams Latvijas blogotāju vidū, kā arī kādreiz mix.lv lasītājiem - Džerijs Šterns. Sākumā bijusi ideja veidot tehnisku ziņu apkopotāju, kurā automātiski nonāk jaunumi no dažādiem sociāldemokrātu resursiem (blogiem, twitter u.c.) - un atsevišķi citu resursu, kas veltīts sociāldemokrātijas vēsturei. Taču, saasinoties situācijai Latvijas sociāldemokrātiskajā spārnā, nolemts abas idejas apvienot un tai pievienot vēl trešo - aktīvu ziņu portālu, cik nu tas paša spēkiem iespējams. Šobrīd Džerijs ir atradis dažus domubiedrus, kas palīdz veidot viedokļu bloku.

"Tā (portāla) izveidošanai nav dota nevienas politiskas partijas vai ar to saistītu organizāciju nauda," uzsver portāla redaktors. "Neskatoties uz manu politisko piederību, šo portālu veidoju kā visu Latvijas kreiso/sociāldemokrātisko spēku viedokļu platformu, lai sabiedrībai būtu iespēja izzināt, kas īsti ir Latvijas sociāldemokrāti un ko tādi ziemā ēd."

Portāla jaunumiem iespējams sekot arī sociālajos tīklos, piemēram, www.draugiem.lv/kreisie un www.twitter.com/kreisie.


Komentāri (2)
Hmm...: Vaardam 'kreiss' latv. valodaa taada divdomiiga noziime - 'Ehh, tas jau galiigi kreisais!' (kreisais = kreizī) no angl. val. 'crazy'
08/06/2010 12:38
Google: Vārdam ne vainas, galvenais, lai darbi atbilst!
15/07/2010 14:47
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: