Tiešām gribi strādāt brīvdienās?
Publicēts 28. aprīlī, 2011.
Biedrība PROGRESĪVIE, sagaidot 1. maija Darba svētkus, aicina sabiedrību rīkoties un pieprasīt valdošajai politiskajai elitei būt solidāriem pret visiem darba ņēmējiem. Diemžēl arī šajās brīvdienās, kamēr citi Latvijā baudīs svētku dienu, daudzi jo daudzi strādājošie ies uz darbu. Pieprasot izmaiņas Darba likumā, iedzīvotāji tiek aicināti sūtīt vienotu prasības vēstuli Ekonomikas ministram Artim Kamparam.

Lielākajai daļai Latvijas sabiedrības oficiālā darba nedēļa noslēdzas piektdienas vakarā, kad pēc darba var doties pie savām ģimenēm baudīt brīvdienas. Tomēr daudziem darbiniekiem piektdienas vakars ir tikai un vienīgi kārtējās darba dienas noslēgums, jo gan sestdien, gan svētdien atkal jādodas uz savām darba vietām.

Šāda situācija, pretstatā modernajai Eiropai, ir plaši izplatīta mūsdienu Latvijā. Rietumeiropas iedzīvotājs pat iedomāties nevarētu, ka svētdien varētu doties „šopingā” uz kādu tirdzniecības centru. Attīstītajās demokrātijās cieņā pret strādājošajiem vairumu iepirkšanās vietu svētdienās rotā uzraksts „Brīvdienās esam slēgti – nestrādājam!”. Svētdienas un svētku dienas pašsaprotami tiek uzskatītas par brīvdienām, kad cilvēkiem ir iespēja pavadīt laiku ar ģimeni, baudīt kultūras pasākumus, ceļot vai kā citādi atjaunot spēkus.

Diemžēl arī 1. maija brīvdienas baudīs tikai daļa Latvijas sabiedrības, tikmēr citi Darba svētkus pavadīs strādājot. Tāpēc mēs aicinām ikvienu – gan tos, kam šī diena ir brīva, gan tos, kuriem jādodas uz darbu, solidarizēties un piedalīties vēstuļu akcijā, lai piespiestu politiķus veidot sociāli atbildīgu valsti.

Interneta vietnē www.progresivie.lv/brivdienas ir pieejama elektroniskās vēstules forma, kuru aizpildot cilvēki A. Kamparam nosūtīs vienotu prasības vēstuli, lai arī Latvijā brīvdienas patiešām būtu brīvdienas, lai tie, kuriem sabiedrības labā šajās dienās tomēr jāstrādā, saņemtu cilvēka cienīgu atalgojumu un sociālās garantijas.

Precizētas prasības Darba likuma izmaiņai, kā arī plašāku pamatojumu var izlasīt http://www.progresivie.lv/?p=356


Komentāri (5)
Groovie: Aizsūtīju! :)
28/04/2011 20:07
Zandis: Šokējoši!
28/04/2011 20:13
zummer: Jā, gribu strādāt brīvdienās!
30/04/2011 18:34
Andris: Dažkārt nenāk par sliktu pastrādāt arī brīvdienās!
15/07/2016 09:26
Loterija: Ko neteiksiet ...
11/10/2016 10:50
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: